Свързани новини

27.12.2020 08:12

В София, Пловдив и Бургас започва имунизацита срещу Covid-19 у нас

Видян 2516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще започне кампанията по имунизация срещу Covid-19. Ваксината е препоръчителна, безплатна и се поставя по желание. Първият имунизиран срещу коронавируса у нас ще бъде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.



Ваксинацията ще се извършва от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, Регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, както и от мобилни имунизационни екипи, предаде БНР.


Здравният министър ще бъде първият ваксиниран, като целта е да покаже, че ваксината е безопасна:


"Искаме да покажем, че Европа в един ден, всички държави членки ще направят ваксинация на различни категории от населението. Аз ще бъда първият ваксиниран българин", каза министър Ангелов.


Той ще бъде ваксиниран в столичната болница "Св. Анна", а веднага след него срещу коронавирус ще се ваксинират медици от лечебното заведение, които са на първа линия в борбата със заразата. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров също ще бъде след първите ваксинирани. Имунизацията ще му бъде направена в Пловдив.


Ваксинацията на гражданите ще се извършва след подписано информирано съгласие, а след едновременното начало в София, Пловдив и Бургас днес, имунизацията в останалите райони ще започне на 28 и 29 декември.


В Пловдив днес ще бъдат ваксинирани 163 - ма медици от болниците в града и областта. В началото, което е в 10:00 часа в Университетската болница „Свети Георги“, ще бъде имунизиран председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, а след него - медицинската сестра с 48 години стаж- Райна Тодовичина и д-р Венцислав Филипов - и двамата  работещи в отделението по Спешна  медицина.


В Университетската болница „Свети Георги“ са най-много желаещите да бъдат имунизирани – сред тях са 200 лекари, сестри и санитари, като там ваксинацията ще продължи и в следващите 4 дни.


Общо за 5-те дни на кампанията ваксини ще бъдат поставени на 603-ма медици в града и областта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни