Свързани новини

27.12.2020 08:00

Пазарът на луксозни стоки в Китай преживя бум, но глобалната картина е плачевна

Видян 2715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският пазар на луксозни стоки се оказа „неудържим“ тази година, въпреки че пандемията засегна глобалното търсне на скъпи продукти, пише CNN.


Това сочи доклад, публикуван днес от платформата за пазаруване Tmall, собственост на Alibaba, и консултантската компания Bain, предаде investor.bg. Според текста китайският пазар на луксозни стоки ще нарасне с 48% през тази година до 346 млрд. юана (52,9 млрд. долара) въпреки пандемията.


Ръстът почти ще удвои дела на континентален Китай в глобалната индустрия – от 11 % миналата година до 20% през 2020 г., твърдят компаниите.


„Континентален Китай е единственият голям пазар на луксозни стоки, който ще нарасне през 2020 г.“, твърди Бруно Лейнс. „Китайският луксозен пазар сега е по-голяма от всякога“.


 Но не всички новини за производителите на луксозни стоки са добри. Бумът на продажбите в Китай е подкрепен от потребители, които обичайно харчат големи суми за подобни продукти, докато са на ваканция в чужбина. Общите разходи на китайските потребители за луксозни стоки са спаднали с 35%, твърдят от Alibaba и Bain.

„Растежът в континенталната част на Китай не компенсира китайското потребление зад граница, което беше загубено“, посочва още докладът. Той прогнозира, че световният пазар на луксозни стоки ще се свие с 23 на сто през 2020 г., тъй като пандемията продължава да ограничава пътуванията и пазаруването на много места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп