Свързани новини

22.12.2020 11:46

23 млн. лева от бюджета на НС са отишли за заплати

Видян 1657 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трудно събрахме информация за работата на Народното събрание за изминаващата година, а това е много важно в навечерието на парламентарните избори" коментира в „Преди всички“ Ива Лазарова от Институт за развитие на публичната среда за това какво свършиха и колко харчиха депутатите през 2020 година.

„По броя разгледани законопроекти – 135, 144 решения и две декларации на 120 пленарни заседания, 10 от които извънредни, излиза че Народното събрание е работило усилено, но има закони, които са преразглеждани многократно – това са 7 поправки на Наказателния кодекс, 5 пъти закона за ДДС, а три пъти е имало предложения за промени в Изборния кодекс.

Понякога се пропуска общественото обсъждане и това руши доверието в най-важния орган в парламентарната република.

Така през лятото имаше 10 на сто спад в доверието на парламента според данните на "Алфа рисърч", а спадът през септември е вече 7 на сто. Това припомни Ива Лазарова.

През 2020 са работили 27 комисии, от които постоянни 23 и четири временни, като най-екзотична е тази за промени в Конституцията, а друга интересна беше тази, която трябваше да провери фактите около спирането на програма „Хоризонт“. Тя прекрати работата си в началото на тази година с едва 4 заседания - поясни още Лазарова.

"81 милиона лева е бил бюджетът на 44–ото Народно събрание, като 23,5 милиона лева са били за заплати, като в разходите за издръжка влизат още 11,3 милиона лева, като базовата заплата на депутат е 4200 лв. - три средномесечни заплати в държавния сектор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.12.2020 12:17

    Най-неграмотните, най-корумпирани, най-силно изявени лобисти, най-зависимите, най-безскрупулните, с най-голямата ПКП на чело е възмутително дори да взимат заплати. Всичко, което сътвориха по нареждане на падишаха е против обикновените хора и в услуга на едрия бизнес. Не стига, че си взимат дебели комисионни, ами и огромни и несъразмерни с най-мизерния стандарт на живот заплати...Да се лишат от привилегиите след депутатстването!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния