Свързани новини

21.12.2020 09:30

Великобритания не включва мотоциклетите в бензиновата забраната от 2030

Видян 1148 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Департаментът по транспорта (DfT) на Великобритания потвърди, че засега мотоциклетите  не са в обсега на забраната, която ще влезе в сила през 2030, съобщава meteo-ride.com.

Новината дойде след множество въпросителни и неясноти относно двуколесните возила. Сега обаче различни източници, включително Motorcycle Action Group (MAG), потвърдиха, че DfT няма да включва мотоциклетите в забраната от 2030.

Всичко това идва след като правителството на Великобритания забрави да включи мотоциклетите и скутерите в своя „План от 10 точки за Зелена индустриална революция“. За да изяснят ситуацията, от MAG са се свързали с DfT и са получили потвърждение, че мотоциклетите не са във фокуса на забрана за продажба на бензинови и дизелови двигатели.

Освен това от Департамента са заявили, че няма постановен краен срок за спиране на продажбата на бензинови (и дизелови) мотоциклети. Както и са добавили, че ако има нужда от взимане на някакво решение, ще се свържат първо със самите MAG – мото организацията на Острова.

Защо мотоциклетите не са включени в забраната?

Има няколко възможни причини за това. Като начало, мотоциклетите по принцип са по-чисти за околната среда. Вече се отчита позитивното въздействие на ползването на двуколесните за намаляване на задръстванията и замърсяването на въздуха в градовете. И не на последно място – един факт, който често се забравя: то сериозно подобряват физическото и психическото състояние на самите мотоциклетисти.

Друг ключов фактор е броят на двуколесните във Великобритания. През 2019 по пътищата са се движели 1,25 милиона мотоциклета, а за сравнение автомобилите са били 38,4 милиона. Т.е. количеството мотоциклетите и скутерите все още не представлява сериозен фактор, който да има нужда от ограничаване.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец