Свързани новини

18.12.2020 13:02

И при първата К19 вълна помагах, но тогава не се разбра: Нинова

Видян 1776 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Време е за алтернатива”, категорична бе Корнелия Нинова по време на участието си в тв ефир на Евроком.


Лидерът на българските социалисти бе категорична: „В последните четири години ние последователно сме опозиция и алтернатива - в парламента, но и като алтернатива. През този период редовно внасяхме алтернативни бюджети, алтернативни предложения по закони, изготвихме "Визия за България" - стратегически дългосрочен план за управление. Четири години показвахме и показвахме - че сме и опозиция, и алтернативата."


Тя се аргументира, че още преди две години е била разработена "Визия за България", с документа на БСП активистите на партията обиколиха цялата страна. „Разговоряхме с всякакви групи от хора. Включихме техните предложения в документи. Имаме основата. Този план не е кабинетен, той е жив - идва от проблемите на хората. Стъпвайки на него, готвим предизборна платформа и управленска програма. Както и алтернативен Национален план за възстановяване и устойчивост".


По думите й БСП предвижда сериозни промени в здравния модел, в данъчната политика. "Не сме заложили на мандатно мислене, а на стратегическо, държавническо и с години напред - нещо, което трябва да се направи, за да се промени животът на хората", категорична бе тя.


По повод промяната в БСП, Нинова коментира: "Минахме през четири сложни години вътре в партията. Още преди четири години усетих необходимостта от промяна. Лошото отношение към статуквото и политиката на хората. Решихме да започнем промяната. Когато искаш да промениш България, трябва да започнеш със себе си. Ограничихме мандатите на депутатите до три, за да осигурим приемственост. Максимум два мандата за председател на партията. Нашата партия не е лидерска. Минахме и през пряк избор. Членовете на партията проявиха разум в избора си, избираха пътя на партията. Ние сме готови да започнем от себе си. Бяха трудни години, защото имаше много голяма съпротива".


По повод Ковид-19, Корнелия Нинова заяви: "Видях болестта от няколко страни - бях болна в тежка форма, с всякакви странични влияния. Излекувах се, но след това - бидейки в болница, виждайки умората и изтощението, питах ги от какво имат нужда. Те ми отговориха, че им трябват само хора. Тогава реших, че когато оздравея, ще стана част от екип, който помага. Затова станах доброволец - санитар. Видях болестта и от другата страна - да обличаш хора, да ги обслужваш. Търсят надежда. Много се изговори, че съм си правила пиар. Не съм го казвала досега, но и при първата вълна се включих като санитар, тогава не стана ясно. Видях го не само като желание да им помогна, но и като личен пример. Третата страна, от която видях ковид - законодателната, политическата. Ако като санитар съм се грижила за 50-60 човека, то като законодател трябва много да се внимава, защото това влияе на милиони. Има нужда да минеш през болницата като доброволец, за да бъдеш отговорен в решенията в парламента, когато натискаш копчето. Виждала съм автоматизирано гласуване, без мисъл. Например предложението да запишем, че ваксините са безплатни и доброволни. Не пожелаха само защото БСП го предложи".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще