Свързани новини

18.12.2020 13:00

Нова бус лента в София, 6 автобуса ще се движат по-бързо

Видян 1003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата БУС лента в София се намира на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Драган Цанков“ и НДК, където ще се ускори преминаването на шест натоварени автобусни линии, предаде offnews.bg.


Щастлив съм, че като резултат от съвместната работа между Спаси София и зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев, успяхме да реализираме нова БУС лента в София, при това първата от три години, заяви общинският съветник Борис Бонев.


С новата БУС лента гражданите ще пътуват по-бързо по шест от най-натоварените линии – 72, 76, 94, 204, 304 и 604.


Градските активисти споделят, че вече работят съвместно с ЦГМ за въвеждане на нови разписания не само там, но и за десетки други от най-натоварените линии, които предстоят да бъдат ускорени и синхронизирани.


„Новата БУС лента по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ замества сегашната лента, която бе неизползваема заради неправилно спиращи “на аварийки” автомобили. Не се намалява или премахва нито едно от десетте места за паркиране в участъка. Нещо повече, автобусите вече няма да навлизат в двете автомобилни ленти и с това ще се подобри пропускливостта на булеварда. Всички печелят от тази реорганизация, защото наличното пространство ще се ползва по-ефективно, а транспортният капацитет на булеварда ще бъде увеличен, обяснява Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец