Свързани новини

18.12.2020 10:37

Шефът на Pfizer още не се е ваксинирал, не искал да прережда опашката

Видян 5774 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла все още не си е инжектирал ваксината срещу Ковид на своята компания, заявявайки, че той и други ръководители няма да пререждат опашката, тъй като американските служители полагат огромни усилия за разпространение на ваксината в цялата страна, съобщава NBC.com.


Ваксината, която Файзер разработи в партньорство с базираната в Германия BioNTech, е първата одобрена за спешна употреба в САЩ за предотвратяване на Covid-19. В петък Администрацията по храните и лекарствата разреши ваксината да се използва при хора на 16 и повече години, а Центровете за контрол и превенция на заболяванията в неделя официално препоръчаха нейната употреба.


Налични са обаче ограничени дози и заради това Центърът за контрол и превенция на заболяванията препоръчва на държавите да дадат приоритет на здравните работници и хронично болните за първоначалните дози.


Докато компанията на Бурла разработи ваксината, той самият не е здравен работник от първа линия. Той каза, че също е на 59 години и е в сравнително добро здраве, така че не е напълно подходящо той да получава ваксината преди други хора, които се нуждаят повече от нея. Ако той се ваксинира пред камера, по думите му, това може да помогне за повишаване на желанието на обществеността да се ваксинира, цитирайки вътрешните изследвания на Pfizer. Но той подчерта, че „никой от ръководителите и членовете на борда няма да прередят останалите“.


Бурла също така призова американците да „се доверят на науката“ и насърчи хората да се ваксинират, когато е подходящо, въз основа на възрастта и професията им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 30.12.2020 14:56

    каква наука, търговия и шменти капели само

  • 004 Anonimen 19.12.2020 07:38

    Лецемерно изчадие!

  • 003 agabaga 18.12.2020 16:50

    Аз ще отстъпя с удоволствие моя ред на Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла.

  • 002 Лекар 18.12.2020 12:24

    Pfizer още в началото декларира,че не поема отговорност и това беше условие,за да продава. 2.Вирусния белтък,който се инжектира манипулира месинджъра на РНК - Рибо нуклеиновата киселина,която отговаря за предаването на информацията от ДНК до клетката.Целта е да се "излъже"имунната система да произведе антитела срещу този вирус. 3.Никой не може да каже на този етап как ще работи имунната система след това - смята се за напълно вероятно развитието на автоимунни и онкологични заболявания,защото излъганата имунна система няма да различава всеки път собствените си клетки и може да ги приеме някои като чужди и да ги атакува.По тази причина повечето грамотни по въпроса лекари отказват да се ваксинират. 4.Дори и да се окаже ваксината ефикасна,то ще е само за конкретния вирус,а не за мутациите му.А вече има две мутации.Не се знае още колко ще станат.Но веднъж манипулиран,месинджъра на РНК не може да се възстанови.

  • 001 селски хитрец 18.12.2020 12:02

    Прав е човекът, създали са ваксина не за тях, а за нас!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей