Свързани новини

18.12.2020 10:11

АИКБ иска 150 милиона и за работещи предприятия, но с голям спад на приходите

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втората вълна от разпространението на коронавируса предизвика разширение на рамката на ЕС за държавните помощи на бизнеса. Сега в Евросъюза при спад над 30% на продажбите за едно предприятие то подлежи на помощ от правителството. Това заяви пред БНТ Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.


Преценявайки тази възможност, от асоциацията предлагат българските предприятия със спад на приходите от над 40% през последните три месеца да бъдат подкрепени от бюджета. Според Велев има възможност да бъдат определени 150 милиона към бюджетния дефицит, тъй като той е е сравнително нисък.


Сега това е начинът, смята бизнесменът, тъй като бюджетният излишък вече се е стопил по време на първата вълна на пандемията.


Сумата 150 милиона е била изчислена през европейската рамка на помощта и БВП на страната. По експертното му мнение, така ще бъдат подпомогнати пропорционално всички тежко засегнати бизнеси, а не само тези, които са затворени и които ще се възползват от помощта по линия на ОП "Конкурентоспобност".


Велев се надява да бъдат продължени и други икономически мерки за засегнатите от пандемията фирми, например, мярката в подкрепа на заетостта. ЕК позволява тази мярка да действа до 30 юни. Добре е тя да продължи до тази дата и у нас, добави Велев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец