Започва ремонт на участъка Ребърково - Лютиброд - Зверино - Елисейна на второкласния път II-16.


Недоволни от лошото състояние на пътя граждани обявиха в предаването „Тази сутрин“, че ако ремонт не започне веднага, ще пристъпят към гражданско недоволство.


Заради модернизацията на участъка от Е-79 между Ребърково и Лютидол по трасето през Искърското дефиле до 12 декември преминаваше целият тежкотоварен трафик, пътуващ от Видин, Монтана и Враца към София и обратно и поради това пътят е в критично състояние, съобщава бТВ.


Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка заради лошото състояние на настилката на пътя. Подобни нарушения са от естество да засегнат пряко живота, здравето и имуществото на гражданите, посочват от прокуратурата.


От пет дни за всички превозни средства е възстановено движението по трасето на Е-79 и това позволява да започне ремонт на отсечката от второкласния път II-16 на територията на област Враца, посочват от АПИ.


На пътноподдържащата фирма, отговаряща за републиканските пътища в областта, е разпоредено да работи мобилизирано, за да може максимално да се възползва от метеорологичните условия в момента и в кратък срок да се подобри експлоатационното състояние на трасето.


За ремонт на отсечката прогнозно ще бъдат необходими около 340 000 лв. от бюджета на АПИ.