Свързани новини

16.12.2020 10:36

Има траен спад на заболеваемостта: Д-р Георги Миндов

Видян 873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България в момента е в траен спад на заболеваемостта - това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. Намалял е натискът към общопрактикуващите лекари, но въпреки това мерките трябва да се запазят, тъй като все още има проблем при хоспитализацията заради липса на свободни легла. Иска се време, за да намалее натискът и към болниците, където лечението продължава 18-20 дни, допълни той.


Да бъдем европейци, да видим Германия, Франция какво правят, не трябва да бъдем отделна единица, която прави каквото си поиска, призова д-р Миндов.


По думите му, в България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб. Ваксинацията е тази, която ще даде надежда в сектора, коментира д-р Миндов.


Според него много от лекарите са преболедували, липсва кратката характеристика на ваксините, изхожда се от досега използваните.


Първо трябва да се ваксинират лекарите, хората от домове за възрастни, учители, служители на полицията, възрастни хора с хронични заболявания, едва тогава ще се включат личните лекари във ваксинацията на населението, прогнозира д-р Георги Миндов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни