Свързани новини

15.12.2020 15:23

ЕС предоставя 500 милиона евро на фонда за коронавирусни ваксини COVAX

Видян 1023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската инвестиционна банка (EIB) и Европейският фонд за устойчиво развитие (EFSD) предоставиха във вторник допълнително 500 милиона евро на механизма за разпределение на ваксини COVAX, за да се гарантира, че 92 държави с ниски и средни доходи ще получат достъп до ваксини срещу Covid-19, предаде БНР.


"Общата подкрепа на Европейската комисия и EIB в размер на 500 милиона евро ще позволи на COVAX да предостави един милиард дози ваксини възможно най-бързо на хората в страните с ниски и средни доходи“, отбеляза председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен.


"Успехът на няколко програми за ваксини, по-специално на биотехнологичната компания BioNTech, подкрепени от Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка, дава на света надежда, че възстановяването е по-близо“, посочи президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер.


Последните усилия на Европейския съюз са опит да се даде възможност на страни от Африка, Азия, Карибите и Тихия океан да получат необходимите дози ваксини.


Според официалните данни броят на случаите на коронавирус в Африка е много малък, тъй като са регистрирани малко над 2,4 милиона случая на Covid-19. От друга страна обаче, в Индия и Близкия изток са наблюдават значителен брой положителни случаи на коронавирус през настоящата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци