Свързани новини

14.12.2020 14:30

Вицепремиерът Николова и ректорът на НСА подписаха договор за сътрудничество

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и проф. Николай Изов, ректор на Националната спортна академия „Васил Левски“, подписаха договор за сътрудничество. “Спортът и туризмът вървят ръка за ръка. Пандемията от Ковид-19 доказа колко е важно здравето и именно спортът подпомага неговото запазване. А спортът допринася и за привличане на повече посетители, особено в зимните ни курорти”, коментира вицепремиерът.
Според договора двете страни ще участват съвместно в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми в областта на спортния туризъм. Те ще си взаимодействат и при разработването на законово-нормативната уредба, отнасяща се за по-достъпна среда на спортно-туристически услуги, за хора с увреждания и специални потребности. Двете институции ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти за водните и планинските спортове.
Министерството на туризма и НСА ще си сътрудничат при участие в експертни комисии за категоризации, оценяване и сертифициране на обекти и  планински водачи в спортния туризъм, така и при подготовката и реализацията на други спортни специалисти в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния