Свързани новини

11.12.2020 15:37

Домусчиев официално продава Нова,19' писа още през август

Видян 4156 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19 минути писа още през август, само година и половина след като братя Домусчиеви влязоха в Нова телевизия, медийната група е на път отново да смени собственика си. Сделката е пред подписване, а чрез нея United Group, купила преди месеци и най-големия телеком БТК, ще поеме и телевизията, съобщава капитал.   Така се създава втората на пазара медийна и телекомуникационна група - собственикът на Теленор България - чешката PPF, придоби през октомври bTV. Съвсем скоро Комисията за защита на конкуренцията също трябва да обяви, че разглежда сделката.


По информация на Капитал преговори с United Group се водят от месеци, а преди време медийната група е подала и обвързваща оферта. Не е имало други кандидати. Точната цена на сделката все още не е ясна, но според източници от пазара започва от 250 млн. евро, но може да достигне и 300 млн. евро, като зависи и от постигането на определени показатели в следващите няколко години. Това е значително над цената, която Домусчиеви договориха за Нова броудкастинг груп преди почти две години със шведската MTG - 185 млн. евро.


Одобрението от КЗК също е гарантирано, защото комисията доказано действа светкавично при сделки с участието на Кирил и Георги Домусчиеви - преди две години разгледа и разреши концентрацията на дружеството им Адванс медиа груп и НБГ за две седмици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.12.2020 17:11

    Държава на мафията начело със сикаджийска мутра

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп