Свързани новини

11.12.2020 15:27

Вицепремиерът Николова подписа анекса за 3 млн. лв. за екскурзоводи и планински

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова подписа анекса за получаване на 3 млн. лв., договорени по пилотен проект на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (ОПИК) днес. Решението за откриване на мярката беше одобрено от Комитета за наблюдение на ОПИК на 1 декември 2020 г. С нея се осигурява възможността сумата в размер на 3 129 600лв. да бъде разходвана за „Подпомагане създаването и функционирането на организациите за управление на туристическите райони (ОУТР) за наемане на външни експерти“. Целта на финансирането е да бъдат подпомогнати специфични професии в туристическия сектор, пострадали от кризата, породена от COVID-19.
„Изключително съм доволна, че успяхме да договорим финансова подкрепа от над 3 млн. лв. за екскурзоводите и планинските водачи. Това са близо 1500 души, които очакваха нашата подкрепа. Благодаря на колегите от Министерството на икономиката, на Управляващия органи на ОПИК, както и на Министерството на финансите за съвместните усилия да ни подкрепят в този пилотен проект. Сектор туризъм е най-засегнатият от пандемията, причинена от COVID 19, a екскурзоводите и планинските водачи не попадат в обхвата на останалите мерки, които бяха въведени за подкрепа на отрасъла“, коментира вицепремиерът Николова.
Проектът на Министерството на туризма цели повишаване на капацитета на малките, средните и микро предприятия в сектора и се изпълнява по ОПИК. Предвижда се по него да бъдат наети голям брой експерти, в това число екскурзоводи и планински водачи, които ще бъдат ангажирани в онлайн презентации и турове. Чрез професионализма, знанията и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец