Свързани новини

11.12.2020 13:30

Гърция облекчава частично карантината за Коледа

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Гърция обяви днес частично облекчаване на мерките по време на коледните празници на фона на нарасналата епидемиологична тежест в страната, предаде Нова тв.


Търговците ще изпълняват поръчките на своите клиенти онлайн, без да могат да пускат посетители в магазините от 13 декември до 7 януари. Фризьорските салони ще отворят отново в понеделник, 14 декември, като работното им време ще бъде в интервала от 07:00 до 21:00 часа. Книжарниците също ще могат да отворят в понеделник, като се спазва изискването за ограничен брой клиенти.


Църквите ще отварят врати само на Коледа и Богоявление при спазване на всички необходими мерки за защита. В храмовете ще могат да влизат  само по девет души наведнъж, а в катедралите - 25. На Богоявление няма да има традиционното хвърляне на кръста във водата, съобщи „Катимерини”.


Лицата, които летят за Гърция през периода 18 декември - 7 януари, ще трябва да останат задължително в 3-дневна карантина след пристигането си, както и да се подложат на бърз антигенен тест на летището и да дадат отрицателен PCR тест.


От 13 декември до 7 януари ще бъде в сила национален комендантски час от 22:00 часа до 5:00 ч. сутринта. Излизането навън ще бъде възможно само след получаване на специално разрешение чрез SMS за посещение на магазин за търговия на дребно.  Решението за тези мерки се наложи, след като здравните власти се оплакаха, че броят на пациенти на командно дишане  в отделенията за интензивно лечение намалява с разочароващо бавни темпове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,