Свързани новини

10.12.2020 18:12

КНР зарази ЕС с К19 още есента на 2019 г.: Институт Пастьор! Вие ни инфектирахте с месо: Пекин

Видян 4024 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евросъюзът и Китай размениха тежки овинения кой - кого първи е заразил с коронавирус. В най-авторитетния френски всекидневник Фигаро беше публикувано съвместно изследване на най-престижни научни институции на Стария континент като Института пастьор и Института в Милано, които сочат, че първите заразени с коронавирус в ЕС са засвидетелствани още през септември - октомври 2019 г. Това става ясно от преразглеждането на данните за хора, лекувани от пневмония в Италия и Франция, които сега са преоценени като случаи на К19. Те са останали незабелязани, тъй като Китай по онова време не е давал данни за новата зараза, обясняват учените. Това не е първото изследване, което показва подобни данни специално за Италия. Според него обаче могат да се проследят контакти с Китай на болните от тежки пневмонии миналата есен. Напомняме, че каталунски екип, начело с шефа на Испанската вирусологична асоциация засякоха коронавируса в отпадните води на Барселона и по-рано - през лятото и дори от пролетта на 2019 г.


 Това е важен детайл, тъй като придава логика на незакъснелия отговор на Пекин. Според медията Глобал Таймс, която е смятана за високия глас на иначе обичащото тишината и дипломатичността Политбюро на Китайската компартия контраатакува с интересна версия. Според публикацията с цитат и в нейния електронен вариант - с гласа на Янг Жанкю - заместник-директор на микробиологичната лаборатория на Уханския университет, тамошните изследвания пък са показали, че заразата била тръгнала от замразено месо през лятото на 2019 г. В това число от Испания. Другите страни, които се цитират като произход са Бразилия, където заедно с коронавируса плъзна друга и останала в сянката му зараза, и съседния й Уругвай. А също от Германия.


Припомняме, че досегашните версии бяха, че нулевият пациент в Италия, заразил първия официално регистриран починал с коронавирус в страната и в целия Европейски съюз - двамата образуваха първите 2 огнища на заразата в Ломбардия и Венето, се беше инфектирал при контакт в Мюнхен със своя колега от БМВ, завърнала се преди Коледа от Китай. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.12.2020 09:16

    Нещата си идват на мястото - онази краварска лаборатория през лятото на 2019, странните около 1000 починали от някаква "мноО бърза" пневмония, после назобените с вирус и допинг кравари на военните олимпийски игри през ноември 2019 и другото е известно. Тоест европейската сган, която се опитва да прехвърли лайната на краварите през себе си към Китай, няма да успее.

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния