Свързани новини

10.12.2020 18:12

КНР зарази ЕС с К19 още есента на 2019 г.: Институт Пастьор! Вие ни инфектирахте с месо: Пекин

Видян 4019 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евросъюзът и Китай размениха тежки овинения кой - кого първи е заразил с коронавирус. В най-авторитетния френски всекидневник Фигаро беше публикувано съвместно изследване на най-престижни научни институции на Стария континент като Института пастьор и Института в Милано, които сочат, че първите заразени с коронавирус в ЕС са засвидетелствани още през септември - октомври 2019 г. Това става ясно от преразглеждането на данните за хора, лекувани от пневмония в Италия и Франция, които сега са преоценени като случаи на К19. Те са останали незабелязани, тъй като Китай по онова време не е давал данни за новата зараза, обясняват учените. Това не е първото изследване, което показва подобни данни специално за Италия. Според него обаче могат да се проследят контакти с Китай на болните от тежки пневмонии миналата есен. Напомняме, че каталунски екип, начело с шефа на Испанската вирусологична асоциация засякоха коронавируса в отпадните води на Барселона и по-рано - през лятото и дори от пролетта на 2019 г.


 Това е важен детайл, тъй като придава логика на незакъснелия отговор на Пекин. Според медията Глобал Таймс, която е смятана за високия глас на иначе обичащото тишината и дипломатичността Политбюро на Китайската компартия контраатакува с интересна версия. Според публикацията с цитат и в нейния електронен вариант - с гласа на Янг Жанкю - заместник-директор на микробиологичната лаборатория на Уханския университет, тамошните изследвания пък са показали, че заразата била тръгнала от замразено месо през лятото на 2019 г. В това число от Испания. Другите страни, които се цитират като произход са Бразилия, където заедно с коронавируса плъзна друга и останала в сянката му зараза, и съседния й Уругвай. А също от Германия.


Припомняме, че досегашните версии бяха, че нулевият пациент в Италия, заразил първия официално регистриран починал с коронавирус в страната и в целия Европейски съюз - двамата образуваха първите 2 огнища на заразата в Ломбардия и Венето, се беше инфектирал при контакт в Мюнхен със своя колега от БМВ, завърнала се преди Коледа от Китай. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.12.2020 09:16

    Нещата си идват на мястото - онази краварска лаборатория през лятото на 2019, странните около 1000 починали от някаква "мноО бърза" пневмония, после назобените с вирус и допинг кравари на военните олимпийски игри през ноември 2019 и другото е известно. Тоест европейската сган, която се опитва да прехвърли лайната на краварите през себе си към Китай, няма да успее.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще