Свързани новини

10.12.2020 09:25

Глобата за лош въздух ще бъде рекордна: Конституционен съдия

Видян 2586 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Сега за лошия въздух (в София и другаде) ще платим и голяма глоба – смятайте го за сигурно, СЕС навярно ще се произнесе преди лятото на 2021! И то защото „България дори не е започнала да прилага мерки” след решението по предходното дело за нарушение от 2017 г.!
И глобата навярно ще бъде както еднократна (за тези 4 г.), така и периодична - за всяка година напред до прекратяването на нарушението!!!

"Повече от три години след решението България все още не е успяла да гарантира, че всички нейни зони и агломерации за качество на въздуха отговарят на допустимите стойности, определени в директивата. Следователно напредъкът към днешна дата не е задоволителен, тъй като България всъщност не е започнала да прилага мерки, за да гарантира спазването на пределните стойности. България съобщи, че повечето от мерките са в подготвителен етап или ще бъдат приложени в сила до 2024 г.", пише Комисията.


Както самата комисия отбелязва, България има "едни от най-тежките превишения" на допустимите стойности и на годишна, и на дневна база на ФПЧ10 в целия Европейски съюз. От Брюксел акцентират на факта, че дневните нива на замърсяване са "особено високи", като понякога достигат 90 дни в годината, т.е. повече от 2.5 пъти отколкото директивата за качество на въздуха позволява.
Брюксел съди България за мръсния въздух за втори път, защото бездейства по въпроса", съобщи конституционният съдия проф. Атанас Семов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.12.2020 10:20

    Борисов и Фандъкова да плащат! Управляващите унищожиха здравеопазването, но замърсяването процъфтява. Опоскаха десетки милиарди и нищо добро за хората

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате