Свързани новини

09.12.2020 11:34

Днес е световният ден за борба с корупцията: Йончева

Видян 1073 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес е световният ден за борба с корупцията. Надявах се да видя поне на този ден опит от страна на правителството да положи усилия в тази посока. За съжаление, това ще бъде още един ден, в който важни реформи ще бъдат отложени, обезсмислени или просто заметени под килима. От години България заема последно място в ЕС по борба с корупцията. Въпреки опитите на управляващите да омаловажат проблема, много от нас са се сблъсквали с различни корупционни практики – от приемането на деца в детските градини, през "почерпката" на редица държавни и обществени лица, до големите обществени поръчки.

В този труден период, в който всяко семейство в България има близки, които се борят с пандемията от COVID-19, корупцията вече застрашава в истинския смисъл на думата оцеляването на хората. Българите с основание се притесняват как ще се справят, не само заради здравната система, която е почти блокирала.

Затова и повечето хора нямат доверие в институциите, и това се вижда дори в скептичните нагласи в обществото към предстоящото разпространение на ваксините срещу COVID-19.

Днес няма по-голяма кауза от борбата с корупцията. Надявам се управляващите един ден да осъзнаят, че най-голямото мерило за патриотизъм е именно какво си направил в борбата с корупцията, разяждаща обществото и държавата ни. Разрушаването на авторитета на институциите ще предизвика самоунищожението ни, освен ако не започнем да се противопоставяме. Върховенството на закона е и това - правила, които са еднакви за всички и се спазват.

На днешния ден бих искала повече от всякога да Ви благодаря за подкрепата и доверието. Българите не заслужават да живеят в най-корумпираната държава в ЕС. Промяната е възможна и тя зависи от всеки един от нас", заяви евродепутатът Елена Йончева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.12.2020 03:49

    "Днес няма по-голяма кауза от борбата с корупцията" Хората се борят за живота си,а ти все едно си знаеш-влез в час.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева