Свързани новини

08.12.2020 13:13

Месеци постравматичен стрес след К19, най-трудно е за "силните" хора, прекаралите психотерапии и лечения са по-добре: Италианските психолози и психиатри

Видян 4225 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Три месеца трае посттравматичният стрес след изкарване на коронавирус, но след края на пандемията е възможно цялото общество да изпадне в месеци на депресия и повишен брой самоубийства заради всички заклинания, че "яко ще се мре" от екрана. Това показват изследванията на италианските психолози и психиатри. Те отбелязват и увеличената с огромен процент употреба на успокоителни, като още няма данни от силите на реда дали няма и покачване на търговията с наркотици.

Сред най-изложените на психотравми групи са медицинските работници, поради което проф. Габриеле Сани, който оглавява психиатрията на прочутата болница Джемели в Рим организира специални грижи в нея за колегите си, така че да им помогне.

Колегата му от кардиологията проф. Филипо Креа разкрива статистиката, че заради тв стреса покрай пандемията и заплахите към хората, има повишено количество инфаркти и инсулти, които впоследствие се вписват като смърт от коронавирус. Според него това в голяма степен, освен на неправилното поведение на политиците и щабовете, се дължи и на изолацията на хората, на липсата на излизане и на общуване - на социализация. Особено уязвими са и без друго рисковите, както за сърдечни заболявания, така и за коронавирус възръстни хора. Прекомерното хранене, също плод на карантината, при липсата на движение, което прави тегото на мнозина наднормено, а други отиват на затлъстяване, поради месеците бездействие и липса на възможности за спорт, допълнително усложнява нещата. Той поднася и една добра новина - по-малко са аритмиите, което той си обяснява с по-спокойния начин на живот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.12.2020 13:17

    Абе що за висоти на неграмотност се стига? Глупавата практика за заглавия тук има нови измерения "Месеци постравматичен стрес след К19, най-трудно е за "силните" хора, прекаралите психотерапии и лечения са по-добре: Италианските психолози и психиатри" - някой журналист не може да схване, че текстът преди и след двуеточието трябва да са наобратно. Италианските психолози казват това нещо, а така написано означава... едно нищо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и