Свързани новини

07.12.2020 15:45

Засилени проверки на 8 декември

Видян 884 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни.  Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с КОВИД остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение.


 Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната.


С решение на общинския оперативен щаб създадохме организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни.


 Днес доставихме първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с КОВИД-отделения. Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат използвани за лечение на пациенти с КОВИД и болниците и социалните домове.


 Столичната община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.