Свързани новини

07.12.2020 13:29

Мистериозна болест, не К19, прати в болница 300 души, 1 почина в Индия

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне един човек е починал, а стотици други са хоспитализирани поради неизвестно заболяване, възникнало в Елуру, Индия. Медицинските власти се борят, за да установят какво причинява здравословните проблеми, предаде RT.

Жителите на града, който се намира в индийския щат Андра Прадеш, са откарани по спешност в болница, след като страдат от световъртеж, главоболие, повръщане и подобни на епилепсия симптоми. Общо 300 души са били лекувани от необяснимата болест, като над 140 пациенти са изписани след получаване на медицинска помощ, според NDTV, позовавайки се на здравни служители.

Изглежда, че повечето хора се възстановяват от причудливата болест, но един пациент, 45-годишен мъж, умира след постъпване в болницата със симптоми на гадене и епилепсия.

Властите все още се опитват да установят причината за заболяването. CT сканирането не разкрива нищо необичайно при пациентите и тестовете за церебрална гръбначна течност също се нормализират. Всички засегнати лица са с отрицателен тест за Covid-19. Проби от кръв, вода и храна са събрани и изпратени в криминалистична лаборатория, съобщават местните медии, а здравните служители очакват резултатите от скрининга, извършен за откриване на бактерията Е. coli.

Специален екип от лекари е изпратен в града, тъй като служителите провеждат проучване от къща на къща в опит да идентифицират потенциални пациенти, както и да намерят улики, които биха могли да разкрият източника на болестта.

Според съобщения в медиите някои от пациентите казват, че са изпитвали гърчове и са загубили съзнание след пиене на чешмяна вода. Замърсяването на водата беше определено като виновник за поредицата от хоспитализации, но служителите настояха, че няма доказателства, че има нещо нередно в доставките на града.


 


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния