Свързани новини

07.12.2020 11:44

България трябва категорично да отстоява своите права: Радев за С. Македония

Видян 1068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Преди година, септември, свиках спешно консултативно съвещание с представителите на правителството, където настоях да се разработи национална рамкова позиция, където ясно да се поставят нашите условия и червени линии. Продължавам да отстоявам това“. Така президентът Румен Радев отговори на въпрос за това дали България трябва да отстоява позицията си по македонския въпрос или да отстъпи, предаде БГНЕС.


Радев заяви, че година след подписването на договора за добросъседство той е поискал да се подпише нов анекс, защото е нямало напредък по темата. Той поясни, че сега е необходимо да изчакаме да стихнат емоциите и да се въоръжим с търпение, спокойствие и разум.


„Нашите братя от Република Северна Македония трябва да бъдат членове на ЕС, но това трябва да бъде един устойчив процес, където изкореняването на антибългарската реторика, на езика на омразата, където обективното признание на историческата истина трябва да станат необратим процес. И тук България трябва категорично да отстоява своите права“, настоя държавният глава.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни