Свързани новини

07.12.2020 09:32

Отказът за ваксинация е сред най-големите заплахи за човечеството: Маджаров

Видян 991 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Световната здравна организация, още преди тази пандемия, заяви и аз съм съгласен, че една най-големите заплахи за здравето на човечеството, заедно със замърсения въздух, затлъстяването и болестите, за които всички знаем, е отказът за ваксинация на големи групи от населението. В исторически план ваксините са избавили човечеството от много тежки заболявания”, обясни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на „Здравей, България”.


Според него личният пример е много важен, особено когато е даден от авторитетни личности. Той е съгласен, че в този момент политиците и известните, както и медиците, трябва да покажат, че ваксинацията е безопасна. Той изрази увереност в добрите резултати на препаратите и е категоричен, че ще се ваксинира. Д-р Маджаров подчерта, че живеем в свят, в който има много и големи технически постижения.


„Ако ние започнем да се съмняваме във всяко постижение на съвременната човешка наука, къде отиваме като общество? Ваксините са част от тази наука. Аз ще се ваксинирам, даже с нетърпение го очаквам. Много по-успокоително е да се ваксинираш и да знаеш, че си взел мерки, отколкото да очакваш във всеки един момент можеш да се заразиш. Категорично за всеки над 50 години това е доста по-разумния начин да подходи в ситуацията”, съветва председателят на БЛС.


Според него, ако ваксината не се съхранява добре, вероятно ще загуби своята ефективност, но няма да е опасна за хората. Той определи въпросът за съхранението като един от най-голямото предизвикателство, пред което ще се изправят медиците у нас. Според него ваксинацията ще става в определени за това пунктове.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2020 09:58

    Как е възожно този смешник да е шеф на БЛС?! Не знае ли, че 70% от СЗО са частни и заинтересовани лица, между които и Бил Гейтс, който пък има множество лаборатории и фамилно участие във Пфайзер?! Гейтс обяви/?!/, че след 3 г ни чака нова подобна на К19пандемия, същия ужас ли ни очаква и други ли подобни набързо изфабрикувани ваксини с неясни последствия и странични ефекти ще ни налагат големите играчи?!

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови