Свързани новини

05.12.2020 09:02

Pfizer може да произведе само половината от обещаните дози ваксини до края на годината

Видян 3259 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фармацевтичната компания Pfizer може да произведе само половината от обещаните 100 милиона дози ваксини преди края на годината, предаде manager.bg. Причината за това са проблеми във веригата за доставка на суровини, информира eleconomista.es.

Първоначално Pfizer планираше да разпространи 100 милиона от своята ваксина срещу Сovid-19, която вече е разрешена в Обединеното кралство и очаква скорошно разрешение в САЩ и Европа, но сега се ангажира да произведе едва 50 милиона преди края на годината. Въпреки това, фармацевтичната компания поддържа своите прогнози за производство на повече от 1 милиард дози до 2021 г., когато ще започне реалната глобална кампания за имунизация срещу вируса.

"Закъсняваме. Някои от първите партиди суровини не отговаряха на стандартите. Разрешихме проблема, но за сметка на времето, което ни беше нужно за да достигнем прогнозите", призна служител на Pfizer пред The ​​Wall Street Journal.

Ваксината разчита на суровини от САЩ и Европа и достигането на мащаба, необходим за масово производство на флаконите, започва да се усложнява през ноември. Ваксините изискват разнообразен брой сложни съставки като антивирусни агенти, антисептици, стерилна вода или фрагмент от РНК на SARS-CoV-2.

Говорител на Pfizer припомни, че скоростта, с която е изследвана и разработена ваксината, е безпрецедентна. Само за десет месеца производителят на лекарства е тествал отговора на ваксината, докато е стартирал голяма операция за нейното производство и разпространение по целия свят, което обикновено отнема поне десетилетие. Опитите на ваксината с 44 000 души по целия свят показаха, че тя е ефективна при 95% от случаите на COVID-19.

Сглобяването и разпространението на препарата ще се извършва от два центъра


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.12.2020 17:38

    много шум - за нищо

  • 001 Anonimen 05.12.2020 12:01

    Каква е тази ваксина, която се съхранява на -70 градуса? Освен всичко, Б.Гейт имал акции в компанията, абе да живее глобализма

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и