Свързани новини

04.12.2020 16:50

Президентът назначи нов секретар по външна политика

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Президентът Румен Радев назначи със свой указ Руси Иванов за свой секретар по външна политика, съобщи прессекретариатът на държавния глава.


Предишния титуляр на този пост Николай Милков бе освободен преди месец поради преминаване на друго външнополитическо назначение.


Руси Иванов е заемал редица длъжности в Министерството на външните работи (МВнР), където започва работа през 1979 г. Работил е в дирекциите, направляващи двустранните отношения на България с европейските държави, регионалното европейско сътрудничество и координацията на въпроси, свързани с отношенията с Европейския съюз.


От 2001 г. е включен в преговорния екип по присъединяването на България към Европейския съюз. След подписването на Договора за присъединяване на страната ни към ЕС от април 2004 г. до юли 2007 г. става първият представител на България в Комитета на заместник-постоянните представители в ЕС (Корепер-1). В периодите май 2012 – февруари 2014 г. и януари 2019 - декември 2020 г. е Генерален директор по европейските въпроси в МВнР.


В рамките на професионалния си път Руси Иванов заема поста временно управляващ посолството на Република България във Федерална република Германия в периода 2011-2012 г. и е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Дания от 2014 до 2018 г.


Получава магистърската си степен в Института по международни отношения в Потсдам-Бабелсберг и учи в Университета за национално и световно стопанство в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни