Свързани новини

07.05.2009 13:04

Динев: 70 млн.лв. дефицит за тази година ще има по поддръжка на жп транспорта

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 70 млн.лв. дефицит по поддръжката на железниците ни се очертава за тази година и на толкова се изчислява помощта, която от Национална компания Пътна инфраструктура(НКПИ), ще поиска от държавата. Това заяви на брифинг генералният директор на компанията Антон Динев, предаде БГНЕС.


Пред медиите министърът на транспорта Петър Мутафчиев, генералния директор на НКЖИ ( Национална компания железопътна инфраструктура) и изпълнителния директор на Австрийските федерални железници(АФЖ), Арнолд Шифер, обявиха инсталирането на нова система за контрол на влаковите състави в българските железници. Новата система ще повиши сигурността на системата на влаковете и безопасността на пътниците и товарите. Устройството, което ще бъде монтирано на жп линията между Зимница и Стралджа, ще диагностицира прегряванията на ходовата част на вагоните, а високо точна везна, ще измерва натоварване и разпределение на товарите по време на движение на влаковете. Планира се, поставянето на още три устройства, едно в участъка Калотина-Драгоман и други две в участъка Димитровград- Свиленград. Цялата техника се предоставя на железопътната компания от Австрийските федерални железници- експлоатация на инфраструктурата АД, за безвъзмездно ползване за 1 година. След изтичането на едногодишния гратисен период жп компанията, ще реши дали устройствата са ефективни и съответно, дали ще купят или върнат.
Българските и австрийските партньори ще обединят и усилията си за строителството на коридор № 8. Те са разширили състава на работната група с участието на Турция. За осъществяване на връзката между Европа и Близкия изток към 2013 година, нашият участък от Драгоман до турската граница ще бъде готов за скорост от 160 км/час.
За компенсиране на недостига на средства , за загубите от товарните железопътни превози се подготвят пакет от мерки, вкл. и чрез части на продажба на имоти и държавна помощ. „Не можем да минем и без съкращения, заяви министър Мутафчиев. От НКЖИ имат готовност за свиване на разходите си, генералният директор на компанията Антон Динев заяви, като добавка към намеренията си, че е наредил гостите на компанията да се черпят само с минерална вода, без кафе или чай.
Оптимистичното дейността на железниците е, че при пътническите превози засега има запазване на пътникопотока и дори леко увеличение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни