Свързани новини

04.12.2020 09:24

Ниска оценка за Габриел в годишника на Политико

Видян 3638 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С незадоволителна оценка завършва първата година от новия мандат на българския еврокомисар Мария Габриел. Заради успешното отвоюване на повече пари за научни изследвания и незабележимите й действия в ресора "Култура", престижното издание "Политико" й поставя ниската grade C. Оценката е част от традиционния анализ, посветен на свършеното от еврокомисарите след встъпването им в длъжност на 1 декември 2019 г.


Усърдна и незабележима, появяваща се често на събития в платформата Zoom и в групи по интереси в Туитър - така екипът на "Политико" вижда образа на българския еврокомисар, предаде Дир.бг. И отчита сред най-добрите й постижения гласуваните от Европарламента допълнителни 6 милиарда евро за програмите, за които отговаря тя.


В същото време Мария Габриел изтегли късата клечка да стане първият комисар с положителен тест за коронавирус, което предизвика бързо затягане на правилата за провеждане на срещи, припомня "Политико" и обръща внимание: "Почти невидима и по темите, свързани с културната индустрия, въпреки успешното добавяне на този ресор към иновациите, образованието и младежта".


Изданието посочва и какво предстои за Габриел през новата година - да ръководи програмата "Хоризонт Европа", което според анализа може да я остави на заден план, заедно с други бюрократични комисари.


Българският комисар обаче не е единственият с такава оценка в бележника на "Политико". До нея се нареждат още няколко колеги, сред които датчанката Маргрете Вестагер, заместник-председател на Европейската комисия и отговаряща за подготовката на Европа за цифровата ера.


Неуспехите й съдържат две отменени от Европейския съд решения - първото задължава компанията Apple да възстанови на Ирландия 13 милиарда евро от неплатени данъци, а другото блокира сливането на телекомуникационни компании. Вестагер пренебрегва и съвет от собствения си екип да даде зелена светлина на енергийната сделка в Полша, по искане на полското правителство.


В турбулетната според "Политико" година за екипа на Фон дер Лайен един комисар се сбогува с поста си и очаквано получава най-ниска оценка - E. Фил Хоган от Ирландия "попада" на изискана голф вечеря в родината си, в нарушение на строгите мерки срещу КОВИД-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.12.2020 11:33

    И това и е много. В същност защо е български еврокомисар жена, която живее в чужбина, омъжена е за чужденец и носи чужда фамилия?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей