Свързани новини

03.12.2020 15:51

Планът от 2006 г. си е ОК, защо ни е новият: Проф.д-р Ив. Чалъков

Видян 3267 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният план за борба с епидемиите, който правителството не спазва от самото начало на коронакризата и от основаването на лишения от правно основание Национален оперативен щаб - тема, по която 19 минути писа многократно от март насам, въпреки указаните в задължителния документ изрично органи и лица, които да влизат в тях, ще бъде заменен от нов, върху който коремните хирурзи - неспециалисти по вирусите и инфекциите, Ангелов и Мутафчийски 9 месеца се пънали да напишат. Известният специалист по уши, нос, гърло от ИСУЛ и един от подписалите световната експертна декларация, заедно със светила от Харвард, Оксфорд, Станфорд проф.д-р Иван Чалъков коментира актуалната тема в предаването на Люба Кулезич по Евроком. Той е категоричен, че планът, който имаме от 2006 г. за борба с епидемиите е напълно подходящ и професионален и нямаме нужда от нов - неадекватен и непрофесионален.


Експертът е категоричен, също като италианската си колега проф.д-р Мария Рита Джизмондо и други световноизвестни специалисти във вирусологията, че общите карантини като актуалния локдаун у нас, само удължават срока на епидемиите, а правилната стъпка е защита само на рискови групи - в случая с ковид - на възрастните хора над 80 г. Професор Чалъков припомни, че 90% от заразените с К19 са безсимптомни.


Всички тези професори са категорични, че няма първа и втора вълна, а има естествено развитие на вируса. "Има само втора вЪлна, която се стриже от български народ уж по тоя повод", пошегува се лекарят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.12.2020 16:55

    Гъзоближещите мекерета от така наречения щаб заслужават да им се резнат манерките! Колкото по-некомпетентен и некадърен е един човек толкова по-голям подлизурко и нагаждач е. Като коремни хирурзи също ще са също пълни нули...

  • 001 Anonimen 03.12.2020 16:31

    Как защо, за да уреди подлоги и лакеи за да се оправдава за безумните и лишени от всякаква логика решения. Глупавият не се съобразява с решения взети от компетентни и отговорни хора, мисли си, че всичко започва от него....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв