Свързани новини

29.11.2020 09:10

Болниците са пълни с пациенти, наплашени от медиите: Проф. Дойков

Видян 3150 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Болниците са пълни с пациенти, голяма част от които не трябва да са там. Това каза на брифинг директорът на УМБАЛ „Каспела” проф. д-р Илиан Дойков, съобщи Радио „Фокус“ - Пловдив. По думите му хората са жестоко уплашени и медиите също имат голяма роля в това отношение. Проф. Дойков посочи пример от неговата практика за жена, която няма ковид, но панически настоява да бъде приета и 15 минути след това си гледа спокойно телевизия в болничната стая, като е заела леглото на някой, който в този момент е действително зле.


„Дайте им малко радост на хората, успокойте ги, не е задължително само смъртните случаи да се публикуват. Кажете на хората, че има и много оздравели“, обърна се към журналистите той. „Всички са толкова притеснени, че само като кихне някой и вече е труп“, посочи още проф. д-р Илиан Дойков.


До края на седмицата в тяхната болница ще бъдат разкрити още легла, така че да станат общо 86.


„Изключително впечатлен съм от работата на Областния щаб в Пловдив до момента, перфектна е организацията, със замах в работата“, посочи още проф. Дойков.


Той призна, че също е преминал през инфекцията, но вече е здрав и призова още веднъж хората строго да спазват мерките.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Симеон Петров 30.11.2020 02:14

    Медиите 99.9% пишат това което им заповядат началниците . Например ако им кажат пишете , че дамските превръзки предпазват много по-добре човека от вируса. Хората ще хукнат да си купуват дамски превръзки и да ги носят вместо обикновените маски . ... все още има и свободни медии , като например този вестник . Браво на журналистите които го списват .

  • 002 Спас Колев 29.11.2020 15:08

    Проблемът идва от правителството и по-конкретно от едноличното управление на дребният хитрец от Банкя. Медиите пишат това, което им се подхвърли. Проблемен е и т.н. НОЩ, където са събрани гъземийници без капка съвест – не се сърдят, че мнението им не се зачита... Нали лично генералчето говореше за камиони с трупове! Тогава защо да виним медиите, те просто отразяват...

  • 001 зависими и фалшиви 29.11.2020 12:46

    Българските медии носят огромна вина за всяване на паника сред обществото и е време да се опомнят. Психолози и психиатри са установили, че повече от 15 мин такава медийна атака е вредна за психиката. На кого между другото са собственост медиите и защо властта така упорито се стреми да ги овладее чрез поставени лица?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и