Свързани новини

28.11.2020 19:11

Мицкоски руши европейското бъдеще на македонските граждани: Андрей Ковачев

Видян 2649 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със своите лъжи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски руши европейското бъдеще на македонските граждани. Това заяви за БГНЕС евродепутатът и един от най-големите радетели за присъединяването на РС Македония към ЕС Андрей Ковачев.


Повод за неговия коментар е истеричното изявление на Мицкоски, че в София този уикенд ще разпарчетосват Македония.


„Християн Мицкоски лъже. Той манипулира и лъже с всяка своя дума. Мицкоски се опитва да печели някакви политически дивиденти с измислиците, които говори. Твърдението му, че България иска да разпарчетоса Македония, с което плаши гражданите, е абсолютна лъжа, измислица и глупост“, категоричен е Ковачев.


Той припомни, че през 2001 г. България застана категорично зад Македония, подкрепи нейната териториална цялост и суверенитет.


„България е една от първите, които ратифицираха Протокола за членство в НАТО, за да бъде геостратегически и политически Македония в евроатлантическата общност и защитена. България е протягала, протяга и ще протяга винаги ръка за братска помощ на своите най-близки“, каза евродепутатът от Европейската народна партия.


Ковачев отново подчерта, че София по никакъв начин не поставя под съмнение съвременната македонска идентичност и това как хората там обозначават днес своя език. „Никога не сме поставяли това под въпрос. Единственото, което искаме е да се обединим около историческата истина, тя да не ни разделя и да бъде повод за омраза и разединение между хората. Това е дълбоко европейско искане, то е в основата на Европейския съюз“, уточни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще