Свързани новини

27.11.2020 13:07

Министър Димитров отправи безпочвени обвинения: Танева

Видян 2967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър Димитров отправи безпочвени обвинения от парламентарната трибуна в началото на пленарното заседание, последно проведохме разговор в понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникация и това да става чак през пленарна зала. Когато за първи път разбрах, че той е проболедувал COVID, беше наистина разстроен, проведохме много дълъг разговор може би над 50 минути. Беше много афектиран в началото - в чисто човешки план, за заболяването и за грижите по възстановянето му.


Това каза земеделският министър Десислава Танева в парламента, след като поиска да даде изявление във връзка с твърденията на министърът на околната среда и водите Емил Димитров за проблемите във водния сектор и предстояща криза в Бургас, предаде 24 часа. Тя посочи, че разговорът е бил инииран от нея, тъй като има 4 теми, които стоят нерешени в МОСВ, след разговора все пак са имали обща визия и допълни, че е изключително изненадана от това, което министърът съобщи в началото на пленарното заседание.


Танева подчерта, че МОСВ и МЗХФ имат много общи теми и и двете министерства, и експертите по отделните дирекции, винаги са участвали в работни групи, когато се решават въпросите. "Тази колаборация стана много по-тясна, когато се подготвя новата програма, когато трябва да се изпълни целите на зелената сделка и когато има много по-амбициозни екологични амбиции.", каза тя.


По повод твърденията за непредставени схеми на Напоителни системи на язовири, министър Танева посочи, че директорката на Напоителни системи я е уверила, че още преди 20 дни са предоставени въпросните схеми.


"Кметът на Бургас ми се обади преди доста време с молба да предоставим налична архивна документация за друг язовир с тенденцията дали той може да бъде ползван за осигуряване на питейна вода.", допълни още Танева в отговор на твърденията на екоминистъра, че кметът на Бургас към момента заема позицията само на зрител.


"По отношение на твърденията на министъра на околната среда и водите, че се води война с МРРБ, за първи път чух такава теза. По принцип земеделското министерство винаги има по-скоро различна визия с МОСВ, но не и с МРРБ. Има решение и доклад от оперативно заседание на Министерски съвет, в което земеделското министерство е подкрепило вариант за решение по оношение на водоснабдяването на Бургас, така че всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено.", категорична беше Танева.



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец