Свързани новини

27.11.2020 09:26

340 000 нови безработни, 300 лв. по-ниска заплата в частния сектор, който плаща на държавния

Видян 5492 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 340 000 са новорегистрираните безработни от началото на февруари досега.

Това сочат най-новите данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За същия период постъпилите на работа чрез Бюрата по труда са малко над 220 000 души, предаде pariteni.bg.

Данните от ежеседмичното изследване показват, че от средата на месец август насам новорегистрираните безработни в цялата страна са значително повече от постъпилите на работа чрез Бюрата по труда.

Така например, за последния наблюдаван до моментен период  - от 16 до 22 ноември, те са съответно 6 хиляди и 4 хиляди души.

Най-драстични са разликите в областите Добрич, Бургас, Варна, което се обяснява с изтеклата сезонна заетост на кадри в черноморските ни курорти.

Единствено в София област тенденцията е обратна и новорегистрираните безработни са по-малко от устроените на работа, а в областите Габрово и Перник са поравно.

В област Сливен отчитат спад с 6,2% процента на заетите по трудово-правни отношения през третото тримесечие на 2020-а спрямо същия период на миналата година. Общо заетите по трудови отношения в областта са 37 хиляди души, сочат данните на НСИ.

През третото тримесечие на годината брутна месечна заплата за областта се е увеличила спрямо второто тримесечие на годината с 2,7%  и е 1023 лева, съобщи Сребрина Ганушева, главен експерт „Статистически изследвания“:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 27.11.2020 12:00

    Припомняме, че а в разгара на К19 кризата, ЗА ГОДИНАТА ПАРИТЕ ЗА ДЕПУТАТИТЕ СКАЧАТ НА ПОНЕ 1500 ЛВ. МЕСЕЧНО ОТ ПРОЛЕТТА, когато бяха около средно 9 600 лв. с всички надбавки. ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ отказа още от март депутатските, а с това и министерските заплати да се замразят !!! Слава Герберистану, „героям“ слава !!!

  • 001 Слава Герберистану !!! Героям слава !!! 27.11.2020 10:58

    Той на сръчните и лоФки калинки кумира! Титанът на пожарникарската мисъл, мутрата на интелекта, пъдаря на асфалта, Бацето на кърджалийската ПП, лаладжията на десета степен, НИ ДОКАРА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог