Свързани новини

26.11.2020 12:30

Германия иска затваряне на ски курортите в ЕС до януари

Видян 2627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия се стреми към постигане на споразумение в Европейския съюз ски курортите да бъдат затворени до началото на януари с цел да се ограничи разпространяването на коронавируса, съобщи Би Би Си. Същевременно германските лидери решиха да удължат до 20 декември ограничителните мерки, които действат от 2 ноември, предаде БНР.


„Ще го кажа открито – няма да бъде лесно, но ще се опитаме“, каза канцлерът Ангела Меркел късно в сряда след разговор с премиерите на провинциите, визирайки евентуална сделка за ски курортите


Някои от ранните огнища на разпространение на заразата в Европа бяха ски курорти, което допринесе за разпространяване на заразата по континента, отбелязва Би Би Си.


Италианският премиер Джузепе Конте вече подкрепи отлагането на старта на ски сезона, но подчерта необходимостта от европейско решение.


„Ако Италия реши да затвори всички ски курорти, без подкрепа от Франция, Австрия и други страни, тогава италианските туристи биха поели риска да отидат в чужбина и да пренесат зараза вкъщи при връщането си“, каза Конте по-рано тази седмица.


Мнозина италианци поемат към заснежените склонове за Коледа и Нова година. А този период е важна част от местната икономика на районите със ски курорти в Европа.


Президентът на Франция Еманюел Макрон даде да се разбере, че ски курортите във Франция ще останат затворени до Нова година.


Но Австрия изрази безпокойство от план за затварянето им в целия ЕС, като финансовият министър Гернот Блюмел каза, че ако Евросъюзът принуди ски районите да останат затворени, „това ще трябва да бъде платено“. Компенсациите биха възлизали на милиарди евро.


Швейцария, която не е членка на ЕС, вече отвори курортите си, за разлика от другите алпийски страни. Така че скиорите, които не могат да отидат в съседките ѝ, могат да прекарат зимните си отпуски там.


Ски лифтовете работят, като се изисква носене на маски, което предизвика критики от пратеника на Световната здравна организация Дейвид Набаро: „Когато индексън на инфектиране намалее, а той ще намалее, тогава ще сме свободни, колкото си искаме. Но точно сега да се отварят ски курортите? При какви условия?“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!