Свързани новини

25.11.2020 13:07

Ограничаваме 350 000 души, ще им платим поне 350-400 млн. лв: Борисов

Видян 3903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всеки от нас трябва се включи отговорно в борбата с COVID-19. Да проявим заедно решителност, самодисциплина и чувство за отговорност. Уверен съм, че само заставайки рамо до рамо - лекари и медицински сестри, здравни работници, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, всички ние, заедно като общество можем да се справим! Вече сме го правили!". Това написа във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов, след като остави министрите си сами да съобщят новите мерки, с които страната влиза в триседмичен локдаун в мек вариант от петък. В споделено към същия пост видео с обичайния си троснат тон премиерът отговаря на критиците си за случилото се в последните няколко седмици, предаде Сега.


"Подложени сме на изпитания. Но Ви уверявам, че заедно ще се справим с тях. Здравната и социалната ни системи работят, въпреки трудностите. Страната е финансово стабилна и това се констатира от всички международни агенции и институции. Икономиката продължава да произвежда. Продължаваме да строим пътища, защото след пандемията инвеститорите трябва да могат да стигнат до всяко крайче на България. Въпреки всичко децата получават образование, а българските учители също са герои, защото успешно адаптираха образователната система към онлайн преподаване", прави обзор на ситуацията Борисов.


"След като дадем глътка въздух и след сериозен анализ на данните, след тези 3 седмици можем да си позволим разхлабване на мерките. Моловете ще отворят магазините си на 21 декември, ресторантите, фитнесите плавно, училищата и детските градини плавно ще отворят", обещава премиерът. Ограниченията, според изчисления на правителството, ще засегнат около 350 000 души, но за тези три седмици ще бъдат похарчени не по-малко от 350-400 млн. лв. за компенсация на бизнесите, които ще бъдат ограничени.


В монолога си пред щаба и част от министрите Борисов се оплаква от "яростната кампания срещу мерките". "Когато март почнахме да затваряме и бяхме първи в света, в Европа дори, срещу нас имаше лавина от упреци, че се прави това нещо. Тъй като сега ни е нужно много единство, много консолидация, няма да си служа дори с имена. Но такава яростна кампания срещу мерките за закрила на здравето и живота на хората протече месеци наред", нарежда Борисов, като не пропуска да спомене, че в парламента не искали да се носят маски, а протестиращи ги горели пред Министерския съвет. Той отвръща и на въпросите къде е националният оперативен щаб с думите: "Никога не сме го закривали, но нека да напомня на нашите критици, че щабът стана мръсна дума и всеки въпрос беше кога ще им спрете всяка сутрин брифингите".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева