Свързани новини

25.11.2020 10:45

Мутафчийски: Мерките са абсолютно необходими

Видян 697 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерките са абсолютно необходими, за да може здравната система да удържи на натиска, който става все по-непосилен. Това каза началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет, предаде Фокус.


„Това беше трудно решение за правителството, но не мога да спестя благодарността си за това навременно решение. Навременно, защото Щабът и Министерство на здравеопазването следят зорко какво се случва в страната и в света по отношение на заболеваемост и смъртност. Всички държави, които достигнаха досега тези нива на заболеваемост и смъртност, отнесени към 100 000, предприеха такива мерки в момента, в който ги достигнаха. Това се случи в Белгия, Франция, Италия. Затова и там бяха въведени много по-рано. Достигайки нивата над 600 на 100 000 България трябваше да вземе тези строги, въпреки че в сравнение с другите държави, доста по-либерални мерки“, допълни той.


„Не става въпрос за затваряне по домовете, както и никога не е ставало въпрос в България. Това са спекулации още от пролетта. Целта е да се намали нивото на заболеваемостта, което според нашите анализи и наблюдения как се случва в другите държави ще настъпи най-рано към края на втората седмица от въвеждането на мерките и намаляване на смъртността, което се очаква през втората, края на третата седмица. Това е абсолютно необходимо, за да може здравната система да удържи на натиска, който става все по-непосилен. Имаме достатъчно болнични легла, но с напредването на пандемията и увеличаване на заболеваемостта намалява броят на медицинските екипи, които могат да се грижат за тях. И те се заразяват, както всички български граждани. В момента имаме над 2 000 души медицински персонал, който иначе активни работи на първа линия, и е извън строя. Това намалява възможностите на здравната система. Както и да укрепваме, няма как да заменим живата сила“, обясни ген.-майор Мутафчийски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.11.2020 11:00

    Ако не бяхте мислили само за собствените си джобове и израстване с цената на лично падение и обществено отвращение картинката можеше и да е съвсем различна

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева