Свързани новини

25.11.2020 10:20

Конституцията не е Библия, за да не може да се променя: Тома Биков

Видян 2374 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конституцията не е Библия, за да не може да се променя. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на дебата по проекта за свикване на ВНС , предаде Фокус.



"От казаното дотук от колегите от левицата става ясно, че конституционният дебат в България би бил изключително труден, защото трудно може да се намери фокусът и темата за разговор. Това по принцип е сериозен проблем за българското общество, защото то тепърва ще търси място, където да проведе сериозен разговор. Днес вие обсъджате конституционния проект, който е само част от процедурата за свикване на ВНС. Именно тази процедура продължаваме и днес. От настроението ви виждаме, че тя по-скоро няма да се състои, но ще се опитам да обясня нашите мотиви защо искаме и предлагаме да свикаме ВНС", каза Биков.

Той посочи, че от ГЕРБ са го обяснявали и друг път.

"Не сме обявили война на настоящата Конституция. Ние отчитаме нейните преимущества, нейните заслуги за провеждането на мирния преход към демокрация. Ние направихме това предложение в една ситуация на силно обществено напрежение, с желанието да обособим място, в което политическите партии, гражданското общество и българските граждани да могат да проведат дебат за бъдещето на България. Не мисля, че това е лоша идея. Не мисля, че това е лоша инициатива. Със сигурност в следващите месеци и години ние ще търсим подобно място, защото в момента такова не съществува в България. Не успяваме да постигнем консенсус по базови проблеми и този проблем вероятно ще се задълбочава, защото политическото противопоставяне преминава червени линии, които не би трябвало да бъдат преминавани. Ние, колеги, ще подкрепим и днес предложението за свикване на ВНС. Вероятно скоро настоящата Констиутция няма да може да бъде променяна, защото подобни опити изчерпват обществената енергия за промени и става невъзможно за дълъг период от време този дебат да бъде проведен. По отношение на нашия проект ще кажа, че той събра в себе си най-вече исканията на протестиращите от ляво. Едно от тези искания беше свикването на ВНС и днес ние продължаваме да не приемаме аргумента, че настоящото Народно събрание няма необходимата легитимност да предизвика процедура за свикване на ВНС. Настоящото Народно събрание и всички Народни събрания са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.11.2020 10:53

    Конституцията може и да се променя, но в никакъв случай от такива необразовани, некомпетентни и оперирани от морал лакеи като клиентите на партията на Борисов, които правят всичко в името на собственото си благополучие и комфорт и оставането на власт за да могат да продължат да крадат и източват държавата. Борисов успя да превърне и лъжепатриотите в престъпници, набутвайки ги във властта за да си мислят, че и от тях нещо зависи!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще