Неясно бъдеще пред болницата в Каварна. В разгара на COVID заразата у нас лечебното заведение в града остана без персонал – директорът на болницата, както и пет медицински сестри са депозирали оставките си, предаде бТВ.


„Мотивите на д-р Зафиров са ясни – липса на персонал. Основно в нашата болница работят хора, които са в пенсионна възраст, с хронични заболявания и разбира се у тях има страх за техния живот, за което не можем да ги виним“, коментира в „Тази сутрин“ председателят на общинския съвет Йордан Стоянов.


Според него проблемът, който днес е факт, е назрявал години наред – заради липса на програма за набиране на млади кадри и недостатъчно финансиране.


В болницата, съгласно разпоредбите на здравното министерство, беше разкрито и COVID отделение, което обаче не работи, защото няма лекари.


Кметът на Каварна – Елена Балтаджиева, заяви, че не е в правомощията ѝ да набира лекарски персонал, но използва случая в ефира на bTV, за да покани лекари в Каварна заедно със семействата им, да лекуват хората.


Тя обеща, че общината ще се погрижи за медиците, които дойдат на работа там.