Свързани новини

24.11.2020 17:41

През Закона за ЖП транспорта МС бетонира нови тлъсти бонуси: Мая

Видян 1765 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През Закона за изменение и допълнение на Закона за железопътния транспорт, внесен от Министерския съвет, се прави изменение в Закона за публичните предприятия и в Закона за обществените поръчки и други, като се дава право на главните секретари на Бойко Борисов, Румен Радев и Цвета Караянчева (МС, президента и НС) да получават бонуси за участие в бордове на държавни предприятия.

Това съобщи председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в публикация във Фейсбук по повод внесени промени в Закона за железопътния транспорт.

Припомняме, че през Преходни и заключителни разпоредби в Закона за ДДС вече бяха направени промени в Закона за държавния служител и в Кодекса на труда, с които пък се позволи на висшите държавни служители да получават коледни бонуси, считано от веднага.

Става дума за перфектно подготвена схема – отменя се забраната за държавните чиновници през Закона за ДДС и се премахва забраната за главните  секретари чрез Закона за железопътния транспорт, така че всички те да получат парче от баницата броени месеци преди редовните избори. Министерският съвет и персонално Борисов, като премиер, е в „игра“ с депутатите от ГЕРБ и няма оправдания за действията нито на МС, нито на Менда Стоянова, която внесе порочните поправки в Закона за ДДС, коментира Манолова по повод поредните скандални промени.

В мотивите към промените в Закона за железопътния транспорт е ясно написано, че инсталирането в бордове срещу тлъсти възнаграждения важи за главните секретари на Народното събрание, на президента и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 лешояди 24.11.2020 22:58

    Точно висшите държавни чиновници не само, че не трябва да получават бонуси, а да им бъде намалено и без това прекалено голямото и неотговарящо на тяхната компетентност възнаграждение, защото те с действията си и законите доведоха България до национална катастрофа и окраден до шушка стопяващ се народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а