Свързани новини

23.11.2020 11:53

52% срив в одобрението за коронаполитиката на Борисов

Видян 1895 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      
Има рязък спад в подкрепата за мерките, които държавата взема срещу К19 , сочи изследване на департамент Психология в Института за изследване на населението и човека към БАН. Проучването е посветено на реакциите на стрес и начините за справяне с него в условията на разпространяваща се инфекция.
От БАН напомнят, че още през март е имало силно одобрение на коронамерките - 84% подкрепа, сега сега обаче този дял е едва 32%.
Още по- песимистични настроения сред българите отчитат и данните от третото социологическо проучване за възгледите на гражданите относно К19 кризата в ЕС. Според доклада само 32% от сънародниците ни одобряват мерките, предприети от правителството срещу пандемията. Цели пък 64% са на обратното мнение.
На този фон 49% от респондентите на европейско ниво заявяват, че са доволни от мерките, които са предприели техните правителства до този момент, като в същото време подобен дял от 48% ги определят като незадоволителни.
В България делът на респондентите, които усещат несигурност, е под средния за ЕС - 38%, докато 42% от тях, изразяват надежда за подобряване на ситуацията. Тревожността се връща в старите нива от началото на март 2020 г., посочват изследователите от БАН. Техният извод е, че неопределената продължителност на здравната криза налага „промяна на комуникацията в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2020 12:12

    Със сигурност е далеч по-високо, при този хаос и непрекъснато умиращи по стълби и обикаляне от болница на болница, липса на медикаменти по болници и аптеки, тотално неадекватни и объркани мерки на управленско ниво

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци