Свързани новини

23.11.2020 10:24

Още един пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници

Видян 1006 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници. Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че също са се сблъскали с хаоса в здравната ни система. Те са се опитали да го настанят в болницата „Свети Георги ”. Чакали са часове наред, но места не са се намерили. Били са пренасочени към друга болница – Окръжна болница в Пловдив. Оттам мъжът също е бил върнат.


На следващия ден близките на Недев отново викат линейка. Отново мъжът е изпратен в „Свети Георги”, оттам са изпратени пак в Окръжна болница. Близките му го карат обаче в друго лечебно заведение, където, за съжаление, Недев почива.


„Имаше шанс за спасението му в периода, в който го върнаха от Окръжна болница, в 24-те часа до другия ден, когато вече беше приет в „Иван Рилски”, защото тогава състоянието му не беше толкова критично”, разказа  Николай Недев – син на починалия мъж.


„След като устоновихме, че сатурацията на кръвта му е ниска, говорихме с личната лекарка. Тя беше категорична, че той трябва да постъпи в болница”, разказа съпругата на починалия мъж - Елена.


„В болницата стои и чакаш. Никой не ти дава информация, какви мерки се вземат, какви изследвания са направени и какви са резултатите”, каза още тя.


И допълни: „Никой не е говорил с нас дали има или няма коронавирус. След като вече беше насочен към Окръжна болница в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от отрицателните бързи тестове, които са му направени”.


Сама тя не знае какъв е бил аргументът мъжът й да не бъде настанен в болница.


„В смъртния му акт са изброени трите му заболявания и на четвърто място е записано COVID-19", каза Елена.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв