В 136-ата вечер на гражданско недоволство се стигна до напрежение, след като демонстрантите опитаха да пробият полицейски кордон и изпочупиха стъклата на офис на ГЕРБ. Партийната централа в Оборище за пореден път стана обект на  народно надругателство. От МВР съобщиха, че петима са задържани по случая в столичното 5-о РУ. Трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство. В същото полицейско управление е отведена и една жена за установяване на самоличността ѝ.
По-рано протестиращите блокираха движението по булевард Цар Освободител пред старата сграда на НС. Демонстрацията се организира от гражданската инициатива Системата ни убива, лидерите на която се разграничиха от инцидента с офиса на ГЕРБ.
Сред протестиращите бяха и лидерът на Изправи се.Бг Мая Манолова, бившият премиер Ренета Инджова, шефът на АБВ Румен Петков, ген. Димитър Шивиков и др..
Протестиращите поставиха черно знаме на паметника на Цар Освободител, като символ на края на управлението на правителството. Поднесоха и венец пред сградата на НС.

Виж видео ТУК!