Свързани новини

21.11.2020 18:19

3 пъти намаля напливът и има легла в болниците тази седмица: Фандъкова

Видян 3169 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данните, числата показват, че има едно задържане, но това не бива да ни успокоява. Не бива да допускаме отново рязък скок в хоспитализациите, защото каквато и да е здравната система, тя не би издържала при един такъв натиск. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. По думите ѝ, ако мерките в момента се спазват, няма да има нужда от ново затягане, но това зависи от нас - да носим маските, да спазваме дистанция, да се въздържаме от събирането с много хора.

Кметът на София допълни, че ако мерките не се спазват, е съвсем естествено да се налагат по-строги такива. Тя обаче изрази надежда, че това няма да се случи, защото според нея все повече софиянци спазват мерките.

И днес в София броят на новозаразените с коронавирус надхвърля 1000.

"От 1 до 20 ноември само за три седмици броят на хората, които са постъпили в болница, е нараснал с над 1300 души. Това е огромен натиск към здравната система, към болниците в София. Първата седмица имаме над 500 души повече, втората седмица - около 500 души, третата седмица вече е малко над 140 души. Това означава, че здравната система и болниците с много усилия и с много организация успяха да дадат възможност на хората да се лекуват", заяви Фандъкова.

Според нея, за да има глътка въздух за болниците, е било нужно да се даде възможност на хора с леки симптоми да могат да получат внимание от страна на лекар и възможност за изследване, затова и са създадени COVID отделения в общинските ДКЦ-та.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 пълно безумие 21.11.2020 21:00

    Браво на Бонев, че първи и в прав текст каза, че Фандъкова е силно страхлива и неуверена и не смее да глоби шуробаджанашките фирми, които непрекъснато правят некачествени ремонти за сметка на софиянци. Цели 10 г с манипулирани победи стои на кметския стол, сложена да обслужва корупционните кръгове на Борисов и да източва столичния бюджет с избрани фирми. Толкова смахната и залупена кметица без достойнство и морал София не познава. Тя със сигурност и на родното си село Белчин баня не би могла да бъде добър кмет камо ли на столицата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата