Свързани новини

20.11.2020 16:11

Шофьор сред уволнените за смъртта на двамата в Пловдив

Видян 2343 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ Свети Георги ЕАД, Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото К19-звено, които впоследствие починаха , съобщиха от болницата.


В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от шефа на лечебното заведение , към момента е установена вината на 7 служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.


В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.


Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.


Също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.


Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия bTV за пациента, починал на 18 ноември.


За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.11.2020 17:02

    Както винаги, виновните са невинни. До там я докараха шофьор и 2 санитарки да обират вината на некадърните и нефелни управляващи.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби