Свързани новини

19.11.2020 15:40

3 деца с имунитет срещу К19, без да са го карали

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В изключителен случай, който остави учените без отговори, три австралийски деца разработиха антитела за справяне с COVID-19, но никога не дадоха положителен резултат от тестовете за наличие на вируса. Въпреки че е изминала малко повече от година, откакто новият коронавирус SARS-CoV-2, който причинява COVID-19, бе открит в Китай, изследователите установиха имунитет при тези 3 деца, на шест, седем и на девет години. Случаят е толкова странен за науката, че те изучават семейството и публикува резултатите в списание Nature, озаглавено „Имунни отговори на ТОРС-CoV-2 при три деца на родители със симптоматичен COVID-19“, предаде republicworld.com.


Двойката от Австралия, Лейла Савенко и Тони Магуайър хващат вируса през март 2020 г. и смятат, че това е станало, докато пътуват между държави, за да присъстват на сватбата на приятел. Тъй като тестовете са им положителни за болестта заради опасения относно безопасността на трите им деца, родителите избират да направят тестове и за децата. И трите резултата обаче са отрицателни, въпреки че те са в непосредствена близост до техните положителни родители с COVID-19.


Според проучването две деца показват леки симптоми, но едно от тях остава напълно безсимптомно. Впоследствие беше извършен друг тест, само за да се получат отрицателни резултати. Според докладите това продължава няколко седмици, но това, което привлича вниманието на лекарите е, че децата не са положителни за COVID-19, но тестовете за полимеразна верижна реакция (PCR) на децата показват антитела на SARS-CoV- 2.


По този начин в проучването се казва, „Тези данни показват, че децата могат да предизвикат имунен отговор към SARS-CoV-2 без вирусологично потвърждение за инфекция, повишавайки възможността имунитетът при деца да предотврати установяването на SARS-CoV-2 инфекция. Разчитането на рутинни вирусологични и серологични тестове може да не идентифицира изложени на вируса деца, което да има последици за епидемиологични и клинични проучвания през целия живот. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!