Свързани новини

19.11.2020 11:33

Фрапорт очаква възстановяване на българския туризъм през 2023 г.

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Концесионерът на летищата във Варна и Бургас - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД очаква пълно възстановяване на летния туристически сезон най-рано през 2023 или 2024 г. Това обяви Франк Кванте, главен изпълнителен директор на компанията по време на започналото днес във Варна изложение "Туризъм ЕКСПО Дестинация Варна 2020", предаде travelnews.bg. "Възвръщане на нивата с туристи и полети от 2019 г., която е най-добрата за двете летища, можем да очакваме към 2023-2024 г.", заяви Кванте. Прогнозата на компанията за следващата година е по-добра от настоящата. Кванте се надява през 2021 г. да бъдат достигнати 50% от полетите през 2019 г., като всичко над тях ще бъде голям успех.


"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД реализира спад от 80% през тази година на полетите до летищата във Варна и Бургас спрямо миналата година. Общо двете летища са посрещнали около 1 млн. пътници. На Летище Варна спадът е със 70%, а на летище Бургас още по-голям - с 85%. Чартърите на Летище Варна са с 91% по-малко, докато при полетите по редовни линии е по-добре ситуацията.


"Надявам се следващата година да бъде по-добра и да привлечем по Българското Черноморие повече и нови туристи. България има шанс да дръпне чужденци, които да дойдат за първи път. Особено това може да стане заради отлива от силно пострадали дестинации като Испания и Италия", каза Франк Кванте. Той обаче допълни, че след това целият туристически сектор заедно трябва да се старае да ги запази и да дойдат отново. Кванте определи като много добра мярката на държавата за отпускането на субсидия от 35 евро на седалка за привлечен турист. И се надява да се възползват от нея повече туроператори през следващата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни