Свързани новини

19.11.2020 17:40

Единственият проблем са хората, справяме се с К19 перфектно: Здравният министър

Видян 4744 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Мерките срещу короната не получават нужното разбиране на гражданите”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния си седмичен брифинг.


  Според него здравната система е подготвена, за да реагира адекватно на втората К19 вълна, но единствените проблеми, които имаме са неспазването на противоепидемичните изисквания от хората и заболяващите или напускащи медици.
„Продължават да се ширят становищата, че няма такъв вирус или че ние под някаква форма влияем отрицателно върху свободите на хората“, възмути се още в началото министърът.
„Ако ме питате справя ли се здравната система, да, здравната система се справя, но ако продължим с неспазването на мерките и толерирането на мнение, че това е една лъжа, че няма К19, че мерките са измислени, за да пречат на хората, ако продължаваме да обясняваме как медиците са бяла мафия, ние ще загубим тези хора, а те са по местата си денонощно“, обърна се Ангелов към медиите.
"Много трудно се говори за мерки, когато обществото е толкова разделено", каза още той.
Същевременно на фона на министерските твърдения излезе новото проучване на близката до властта Тренд, от което стана ясно, че мнозинството българи се отнасят серизоно към мерките срещу К19. 82% у нас спазват физическа дистанция при общуването с хората, а само 14%
- не. Задължителното носене на  предпазни средства на обществени места среща най-голяма подкрепа. През ноември се отчита повишаване на дела на хората, които декларират, че носят маски – 88% към 70% през месец април.
В брифинга участва и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който също изрази мнение, че гражданите неглижират ограниченията. Той заяви, че в момента България се намира в ситуация да вземе решение: „или спазваме мерките, или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 21.11.2020 21:47

    CIA и истина!? Я да не ни разсмиват!

  • 004 Anonimen 20.11.2020 09:59

    На ботоксовия министър сега пък хората му били виновни, ами стани министър на други, които ще ти харесат. Забрави чудовищните си изказвания за черните чували с трупове и хладилни камери преди няколко месеца и как се възприеха точно от тези хора. Така и не става ясно какво правиха тези некадърници и натегачи няколко месеца та сега се видя, че катастрофата е тотално и повсеместна. Народът мре, а в същото време милиарди държавна пара изчезват...

  • 003 Anonimen 19.11.2020 21:51

    Великия "човеколюбец" Йоската Джугашвилиев е казал навремето:"Няма човек,няма проблем!" В случая подметката на тупето за вината на хората т.е. на народа,го разбираме като:"Ако го няма народа ,няма да го има и проблема !" Цитирането на излъскани до блясък стари,но копипействани противочовешки "мъдрости",след оная за "труда и свободата" за регион България,започват да ни идват в повече. Като ще цитираме чужди мъдрости,нека и аз да ви кажа една. На входа на фоайето на централата на ЦРУ е вградено в мрамора: "Истината ще ви направи Свободни"

  • 002 Отвратен 19.11.2020 20:14

    Хората умират пред болниците, а на тези все някой им е виновен, сега пък хората, че са се разболяли и им застрашават здравната система. След като цяла пролет обясняваха как мерките ще съдействат да се подготвели за втората вълна, сега хората са им виновни. Наглост.

  • 001 Anonimen 19.11.2020 19:24

    Малоумници.Пак ли сте невинни? Сега пък хората са ви виновни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева