Свързани новини

18.11.2020 14:50

€7 е честната цена на PCR тест в лаборатория, €2 ще бъде най-евтината К19-ваксина след 2 месеца: Италия

Видян 9345 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Комисарят по коронавируса на Италия Доменико Аркури даде в интервю за най-авторитетното предаване Порта-а-порта на държавната тв РАИ1 експертно мнение по вълнуващия България въпрос за честната цена на PCR-теста. Той каза, че различните проби се купуват от властите на Ботуша на цена между 4 и 5 евро. Според него етичната цена, която лабораториите би трябвало да дават е с 30-40% добавка. Така максималната сметка излиза 7 евро или по-малко от 14 български лева.
Той даде подробности, които нашите власти кой знае защо не споделят по отношение на графика и разпределението на първата партия ваксини на Файзер. Според Аркури Италия ще получи пропорционално на своето население от цялото на ЕС 13% от препаратите, като е осигурила за тях суперхладилници с постоянна температура под -70 и -80 градуса, каквито са изискванията за съхранение на американския гигант. Само напомняме, че на въпрос на 19 минути още преди седмица, от Министерството на здравеопазването на България обясниха, че сега не им било до това, имало много други въпроси. Всъщност, резултатите от дейността им са видими, остава да провалят и ваксинацията срещу коронавирус.
Така Италия ще получи 3,4 милиона ваксини Файзер и ще инжектира 1,7 млн. души – както сме обяснявали, препаратите се приемат на 2 етапа, като процесът ще започне след 15 януари. Българските власти не са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 бай хой от тиквуния 19.11.2020 09:32

    В държавата на тиквата е пълен хаус . Така е когато сме поверили управлението на България на шофьора на джипката. Сиреч аз съм прос и вие сте прости и затова се разбираме - прос народ слаба държава в случая дебилна паплач .

  • 001 Anonimen 18.11.2020 20:25

    Какво прави ли ?! Чеше си ония работи !!! В резултат на "добрата" подготовка и "далновидна" политика към днешна дата България по данни на Европейския център за контрол на заболяванията за последните 14 дни е на 12-о място по заболяемост на 100 хил души - 658 и на ТРЕТО място по смъртност- 14.3. Пред нас са само Чехия и Белгия, но при тях тенденцията е към намаляване и двата показателя, а при нас към непрекъснато и то бързо увеличаване. https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е