Свързани новини

17.11.2020 18:00

?Политици и бг олигарси на крачка от обвинение за отвличане на кораб: Терминал 3

Видян 11670 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Решението на Върховния касационен съд, с което общо за 7 години бяха отнети правата на частния съдебен изпълнител Тотко Колев е предвестник на нови обвинителни актове – вече за политици,бордовички и олигарси от властта, прогнозира сайтът Терминал 3. Дали ще стане така, ще видим, а 19 минути само напомня фактологията. Всичко е заради огромния международен скандал по отвличането на кораба БАДР, минало с печата на въпросния съдия изпълнител. Скандал, който пресече пътя на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев да стане главен прокурор на републиката, каквито планове имаше. За тях 19 минути първи писа навремето, а властта никога не ги е отричала. Даже самият премиер на лятната конференция на ГЕРБ ги потвърди, когато се обърна към Радев и му рече: „Емо, Емо, сега можеше да си главен прокурор”. По ирония на съдбата, Радев е подпредседател на комисията по върховенството на закона и против корупцията, известна като ЛИБЕ, в Европарламента. Заради разкритията на Биволъ за милиони евро при посредническата му мисия в Либия след избухването на международния скандал, той заплаши колегите със съд преди повече от година, вече почти две. Дело обаче няма. Познайте защо. Или просто вижте тази снимка от въпросната мисия в Либия.
Нередностите и правонарушенията се доказват не само от отнемането на правата на съдията – изпълнител у нас преди дни, но и от решения на правораздавателни органи в чужбина. Терминал 3 пише в публикация, която се появяваше и изчезваше от него, както и самата медия, явно заради атаки:
„На 9 декември 2019 г. Гърция е анулирала апостила върху фалшивата морска ипотека, която послужи на българска банда да отвлече танкера БАДР чрез незаконни действия на ЧСИ и физическо отстраняване на екипажа с помощ от Морска администрация, Гранична полиция и мутренска бригада. Освен това гръцките власти са обвинили за фалшификата управителя на Булгаргеомин Асен Кавдански, заедно с гръцкия му съучастник Георгиос Лапас. Той е издирван с европейска заповед за арест и съдът е постановил, че при предаването му трябва да бъде задържан.
Кои са останалите участници в аферата БАДР, която според разследване на сайта Биволъ започва в навечерието на коледните празници през 2018 г.
Мафиотската акция срещу либийския танкер не остава скритa от либийската преса, както и от световни и регионални медии в областта на морското корабоплаване, като World Maritime News и Maritime Bulletin, които го отразяват веднага. В тях директно се пише, че корабът е принудително “отвлечен от български въоръжени полицаи”.
По това време, с изключение на един специализиран сайт у нас Maritime.bg, тази пиратска афера  не е отразена в нито една българска медия и остава напълно скрита от обществеността.
Искан ли е откуп за танкера БАДР в размер на 4,5 млн. евро и от кого?
Според разследване на сайта Биволъ, в началото на август 2018 г. евродепутатът Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП), заедно с оръжейния бос Николайчо Гигов и Димитър Борисов от сметопочистващата фирма Титан е летял до Триполи с предложение до държавната либийска компания GNMTC – консултантски договор с близка до Радев кантора за 4,5 милиона евро, срещу съдействие за освобождаване на арестувания в България либийски танкер БАДР.
Мохамед Елахреш, който е официален преговарящ от либийска страна на GNMTC по казуса с танкера, казва:
“Да, мога да потвърдя, че той беше в Либия и се срещах с него, между 3 и 6 август 2018 г. Г-н Радев беше с лица на име г-н Гигов и г-н Борисов и един български гражданин, живеещ в Либия (името му е арабско и не се разбира от записа). Имахме впечатлението, че с нас се свързват за дипломатическа интервенция, защото, очевидно, г-н Радев е персона с дипломатически статут, доколкото разбирам, той е член на Европейския парламент, и ние вярвахме, че това е официална инициатива от българската държава, за да се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.11.2020 11:59

    Ега ти ЕК щом е сложила този рекетьор и престъпник на такава висока позиция. Точно като у нас, корумпираните борят корупцията...

  • 001 Anonimen 17.11.2020 20:22

    От Гранична полиция продължават да мълчат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден