Свързани новини

17.11.2020 15:17

25% намаляха бг лозята при ГЕРБ, 17 пъти скочи вносът на грозде и вино от С. Македония за година: Клубът на аграрите

Видян 2223 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 150 000 дка или с около 25% са намелели площите на лозята в България за 10-те години управление на ГЕРБ, изчисли Клубът на аграрите. В същото време българското вино се оскъпява, защото субсидиите, защитени в ЕС от правителствата на Борисов са 15 евро на декар при несравнимо по-високи ставки в съседните държави. Те достигат 180 евро на декар в Румъния и 250 евро на декар в Гърция.


Даже съседна Северна Македония, която трудно минаваше за винарска държава, дава субсидии на своите лозари. И резултатът е налице. Според депутата от земеделската комисия на Народното събрание Румен Георгиев вносът на България на грозде и вино от съседната република е скочил с невероятните 17 пъти!


Той изрази пред БСТВ недоумение, че на този тревожен фон, правителството обсъжда въпроса лозарството и винарството, които са подотрасли съответно на земеделието и на хранителната промишленост, да преминат от Министерството на ... земеделието и храните, където дори по името личи, че им е мястото, незнайно защо към Министерството на икономиката. Най-вероятно това се дължи на някакво финансиране, което се очаква в следващия 7-годишен програмен период, който започва след по-малко от месец и половина. Още за новия евробюджет ТУК!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 златно чекмедже 17.11.2020 17:58

    Какви лозя?! Баце и ко се интересуват само от строежи на хотели, палати, къщи за гости, магистрали, стадиони,кооперации, саниране....Завършени престъпници!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.